Τώρα που η Φλώρα έχει επιστρέψει στο σχολείο και έχει αρχίσει να μαθαίνει την καινούργια ρουτίνα και τους συμμαθητές της είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε το πορτρέτο της.
Με αυτόν τον τρόπο οποιοσδήποτε ενήλικας δουλεύει μαζί της, μπορεί γρήγορα να μαθαίνει πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό της προφίλ ώστε να οργανώσει τις δραστηριότητες κατάλληλα αλλά και να την στηρίξει αποτελεσματικότερα.
Εμείς δημιουργήσαμε για την Φλώρα ένα ποτρέτο που συμπεριλαμβάνει 11 ενότητες.
1.Μου αρέσει
Σε αυτήν την ενότητα μπορούμε να συμπεριλάβουμε τις δραστηριότητες που αρέσουν στη Φλώρα, αλλά και τα ενδιαφέροντά της.
2. Δε μου αρέσει
Σε αυτήν την ενότητα μπορούμε να συμπεριλάβουμε τις δραστηριότητες που δεν αρέσουν στη Φλώρα, αλλά και πράγματα που προκαλούν ένταση ή δυσφορία.Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να προετοιμάσουμε τη δραστηριότητα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφύγουμε τυχόν αντίδραση. Για παράδειγμα, στη Φλώρα δεν αρέσει η αλλαγή της ρουτίνας για αυτό προσπαθούμε κάθε φορά που υπάρχει κάποια αλλαγή να την προετοιμάσουμε.
3.Θέλω βοήθεια με
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι ανάγκες έχει ο μαθητής. Για παράδειγμα, η Φλώρα δυσκολεύεται όταν τρώει και χρειάζεται έναν ενήλικα να την βοηθά.
4.Δουλεύω καλά με
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε με ποια τα άτομα ο μαθητής δουλεύει καλά, ενήλικες αλλά και συμμαθητές.
5.Χρειάζομαι
Εδώ μπορούμε να συμπεριλάβουμε πόρους αλλά και στρατηγικές που λειτουργούν καλά με το μαθητή. Για παράδειγμα, η Φλώρα χρειάζεται σύμβολα για να καταλάβει και να ακολουθήσει μια οδηγία.
5.Είμαι καλή
Σε αυτήν την ενότητα μπορούμε να συμπεριλάβουμε δραστηριότητες στις οποίες ο μαθητής είναι καλός και ανεξάρτητος, καθώς και τα δυνατά στοιχεία του.
6.Καταλαβαίνει ότι είμαι θυμωμένη
Αυτή η ενότητα είναι σημαντική καθώς μπορεί να μας βοηθήσει να προλάβουμε μια πιθανή επιθετική συμπεριφορά.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις στρατηγικές αποφόρτισης ενός επιθετικού επεισοδίου δείτε εδώ.
7.Με βοηθάει να χαλαρώσω
Εδώ μπορούμε να συμπεριλάβουμε τις δραστηριότητες και τα αντικείμενα, καθώς και στρατηγικές που βοηθούν το μαθητή να χαλαρώσει.
8.Πώς επικοινωνώ
Εδώ μπορούμε να συμπεριλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί το παιδί, λεκτικά, μη λεκτικά, με σύμβολα, με νοηματική , καθώς και το επίπεδο επικοινωνίας και κατανόησης του μαθητή.
9.Είμαι ανεξάρτητη
Στην ενότητα αυτή μπορούμε να συμπεριλάβουμε τι μπορεί να κάνει ο μαθητής χωρίς την βοήθειά μας.
10.Ιατρικές ανάγκες
Στην ενότητα αυτή μπορούμε να συμπεριλάβουμε τις εκπαιδευτικές ανάγκες του μαθητή, διαγνώσεις καθώς και ιατρικές ανάγκες.
Αν επιθυμείτε το πορτρέτο της Φλώρας σε Word format προκειμένου να το επεξεργαστείτε και να το χρησιμοποιήσετε για την τάξη/μαθητή σας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο florastophasma@gmail.com και θα σας το αποστείλουμε ηλεκτρονικά.
Θα ανεβάσουμε περισσότερες συμβουλές και δραστηριότητες στο μέλλον, για αυτό συνεχίστε να μας επισκέπτεστε.
Comments